Wednesday, 22 June 2011

New investments in Greece. Drug factory for depression pills to export to Europe

[11 days to go]

because you can't export true happiness.

Greece has many strengths as a society.
NO. not politics.
NO. not justice.
NO. not fairness in the economy.
NO. no future.


BUTT, we have a good life. As long as you don't expect anything too fancy, you're fine.
We enjoy family, friends, a good meal, a party, a festival.
We're not as stressed as Westerners with their superficial lives, with their ready cash.
We're more grounded. That's why Greece has excellent life expectancy and the lowest
use of anti-depressants in Europe.
The Kings of the pill-poppers? UK, France and Portugal

checkitout: (use Google translation)
ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ
Στην Ελλάδα το μικρότερο ποσοστό λήψης στην Ευρώπη
Στην Ελλάδα, όπως εκτιμάται από την έρευνα του Ινστιτούτου ΙΖΑ της Βόννης και του πανεπιστημίου του Γουόργουικ, υπάρχει το μικρότερο ποσοστό λήψης αντικαταθλιπτικών σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Τα λιγότερα αντικαταθλιπτικά σε σχέση με τους άλλους ευρωπαίους πολίτες, καταναλώνουν οι Έλληνες, σύμφωνα με ερευνητές του Ινστιτούτου ΙΖΑ της Βόννης και του πανεπιστημίου του Γουόργουικ.
Η έρευνα αναφέρει ότι ένας μεγάλος αριθμός ευρωπαίων καταφεύγει στα αντικαταθλιπτικά φάρμακα για να αισθανθεί καλύτερα και ότι ένας στους δέκα μεσήλικες (ποσοστό 10%) και ένας στους 13 ενήλικες χρησιμοποίησε κάποιο αντικαταθλιπτικό τους προηγούμενους 12 μήνες.
Στην Ελλάδα, όμως, εκτιμάται ότι υπάρχει το μικρότερο ποσοστό λήψης αντικαταθλιπτικών σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ντέιβιντ Μπλαντσφλάουερ και τον καθηγητή Άντριου Όσβαλντ, μελέτησαν ένα τυχαία επιλεγμένο δείγμα περίπου 30.000 Ευρωπαίων σε 27 χώρες. Αναλογικά, τα περισσότερα αντικαταθλιπτικά καταναλώνονται στην Πορτογαλία, ενώ πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο βρίσκονται η Γαλλία και η Βρετανία.
Στην Ελλάδα το μικρότερο ποσοστό λήψης στην Ευρώπη
Στην μία άκρη της κατάταξης βρίσκεται η Πορτογαλία όπου το 84% δηλώνει ότι δεν έχει πάρει ποτέ αντικαταθλιπτικό, το 5% παίρνει κατά καιρούς ("όταν κάποιος αισθάνεται την ανάγκη"), το 2% τακτικά για διάστημα μικρότερο του ενός μηνός και το 9% τακτικά για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός.
Στον αντίποδα, στην Ελλάδα δεν έχει πάρει ποτέ αντικαταθλιπτικό το 97% του πληθυσμού (το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη), κατά καιρούς παίρνει το 1%, ενώ τακτικά για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός μόλις το 1%.
Ο Άντριου Όσβαλντ έκανε λόγο για ανησυχητική διαπίστωση. "Τα αντικαταθλιπτικά είναι σχετικά νέο προϊόν. Καθώς ζούμε στην πλουσιότερη και ασφαλέστερη εποχή στην ανθρώπινη ιστορία, ίσως πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί ένας στους δέκα Ευρωπαίους πολίτες μέσης ηλικίας χρειάζεται ένα χάπι για να τα βγάλει πέρα με τη ζωή του. Πρόκειται για ένα τρομακτικά μεγάλο αριθμό ανθρώπων που εξαρτιούνται από μια χημική ευτυχία", επεσήμανε.
Η έρευνα βασίστηκε σε υπολογισμούς των ερευνητών με βάση στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου της ΕΕ για την περίοδο Φεβρουάριος-Μάρτιος 2010.